Унгарска седмица 12-17 май Унгарска седмица 12-17 май
С подкрепата на Посолството на Република Унгария и Унгарски културен институт


Начало / Mузика / Новини / Арт мениджърът на Presidance пристига днес и нас ...

Арт мениджърът на Presidance пристига днес и нас

4 май 2011
Представлението на унгарската танцова трупа Presidance на 15 май в зала 1 на НДК се отлага поради здравословни проблеми на част от трупата, съобщиха организаторите от Арт БГ и Програмата. Веднага щом танцьорите се възстановят, ще бъде насрочена нова дата, която ще бъде свовременно разгласена чрез медиите.

Билетите за представлението на Presidance, закупени от Билетен център НДК, ще бъдат връщани на 14 май на същото място. Билетите, закупени от разпространителската мрежа на Eventim, ще бъдат връщани от местата на закупуване.

Билетите за представлението на Presidance ще важат без презаверка за концерта на Omega на 14 май в зала 1 на НДК, където ще бъде обособен специален сектор за притежателите на тези билети.

Арт мениджърът и солист в танцово шоу номер 1 в Унгария Presidance Тамаш Надъ ще пристигне днес в София на кратка визита по повод първото гостуване у нас на трупата на 15 май  в зала 1 на НДК.

Артистът ще се срещне с български медии, за да разкрие интересни подробности за шоуто през май, както и да уточни техническите параметри на сценографията, звука и осветлението в НДК.

Presidance е модерен спектакъл от 21 век, който съчетава атрактивно светлинно шоу с модерни и традиционни елементи на унгарския танц и за мен е от изключително значение да бъдат спазени прецизно всички изисквания по сценичната продукция“, сподели Тамаш Надъ пред  промоутърите от АРТ БГ и Програмата.

Надъ ще бъде специален гост в „Шоуто на Слави“ днес вечерта  като пред достолепния водещ освен интересни факти за спектакъла, той ще демонстрира танцови умения като представи фрагменти от унгарския „Lord of the Dance”, както някои наричат шоуто Presidance.

Цялата трупа на Presidance пристига на 14 май в състав от 12 човека, които ще се погрижат за това българската публика да остане с незабравими спомени от този вълнуващ спектакъл, представящ по нов и необичаен начин традициите и културното наследство на унгарския народ.

Първото гостуване на Presidance у нас е част от Унгарската седмица (12-17 май) по случай европейското председателство на република Унгария тази година.

Акцентите от програмата са още гостуването у нас на симфоничния оркестър от Будапеща „100-те Цигански цигулки на 13 май в зала 1 на НДК и легендарната унгарска рок група Омега на 14 май в зала 1 на НДК.

Организатори на Унгарската седмица са АРТ БГ и „Програмата“ с подкрепата на Посолството на република Унгария и Унгарския културен институт.
Наред с трите големи концерта в рамките на Унгарската седмица ще се проведат следните съпътстващи прояви:

12 май – Откриване на Унгарска кулинарна седмица - хотел Шератон, 19 ч
12 май – Откриване на изложба „Явления“ с творби на българо-унгарски живописци – Унгарски културен институт, 18 ч
13 май – Гастро Бизнес Форум – хотел „Шератон“, 10 ч
16 май – Среща на унгарски писатели, Унгарски културен институт, 18 ч
17 май – Концерт на Ангела Тошева с творби на Ференц Лист по случай 200-годишнината от рождението му, зала 9 на НДК, 19.30 ч.


  • Коментари (0)
Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.


Сайт от Loopink & Цвят и пиксел