Унгарска седмица 12-17 май Унгарска седмица 12-17 май
С подкрепата на Посолството на Република Унгария и Унгарски културен институт


Начало / Mузика / Новини / Унгарците от Presidance хвърлят ръкавицата към Lord of the dance ...

Унгарците от Presidance хвърлят ръкавицата към Lord of the dance

4 май 2011
Представлението на унгарската танцова трупа Presidance на 15 май в зала 1 на НДК се отлага поради здравословни проблеми на част от трупата, съобщиха организаторите от Арт БГ и Програмата. Веднага щом танцьорите се възстановят, ще бъде насрочена нова дата, която ще бъде свовременно разгласена чрез медиите.

Билетите за представлението на Presidance, закупени от Билетен център НДК, ще бъдат връщани на 14 май на същото място. Билетите, закупени от разпространителската мрежа на Eventim, ще бъдат връщани от местата на закупуване.

Билетите за представлението на Presidance ще важат без презаверка за концерта на Omega на 14 май в зала 1 на НДК, където ще бъде обособен специален сектор за притежателите на тези билети.

Танцово шоу номер 1 в Унгария Presidance ще засенчи грандиозния успех у нас на световноизвестния Lord of the Dancе, убеден е основателят и хореограф на шоуто Берталан Вари.

Спектакълът по стара унгарска легенда ще бъде представен за първи път в България на 15 май 2011 г. в зала 1 на НДК  в рамките на Унгарската седмица и по случай европейското председателство на република Унгария. Организатори на събитието са АРТ БГ и „Програмата“ с подкрепата на Посолството на Република Унгария и Унгарския културен институт.

Носител на множество  престижни награди, Вари влага цялата си енергия и новаторски подход за създаването на една висококачествена шоу продукция на 21 век. Специална сценография, плазмени екрани и пищни пироефекти създават усещането за феерия от цветове и допълват въздействието на автентичния унгарския танц, поднесен от едни от най-добрите танцьори в Европа.  Посредством уникалното съчетание от класически и модерни мотиви в изпълнението си момичетата и момчетата от Presidance поставят нови стандарти в танцовото изкуство.

Шоуто на Presidance на 15 май в зала 1 на НДК е заключителното музикално събитие от Унгарската седмица, която ще се проведе между 12 и 17 май. Специално за Унгарската седмица у нас пристигат също симфоничният оркестър на „100-те Цигански Цигулки“ от Будапеща, които ще свирят пред българска публика на 13 май в зала 1 на НДК и легендарната рок група Омега, която ще видим  на 14 май в зала 1 на НДК.

Музикалните акценти от Унгарската седмица ще бъдат съпътствани от поредица бизнес и кулинарни мероприятия, за които повече подробности ще бъдат оповестени съвсем скоро.

Билети за концертите на „100-те Цигански Цигулки“, Омега и Presidance, включени в Унгарската седмица, могат да бъдат закупени от Билетен център НДК, разпространителската мрежа на Eventim, както и онлайн на Eventim.bg.


  • Коментари (0)
Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.


Сайт от Loopink & Цвят и пиксел